Verborgen deur constructie
Share

Toegang tot de saferoom

Naast een stevige basis met een prefab betonnen constructie (Schuilkelder of Saferoom), is een goed afsluitbare toegang van belang. Hiervoor bestaan vele mogelijkheden. Van eenvoudige stalen deuren, fraaie niet als veiligheidsdeur herkenbare deuren tot kluisdeuren. Bij veiligheidsdeuren heb je keus uit vele eigenschappen, zoals: Inbraakveiligheid, brandwerendheid, rook/gas/geur/vloeistof dichtheid, geluidsisolerend, warmte isolerend, kogelwerend en design. Deze eigenschappen kennen verschillende normen / classificaties van beveiliging. Het is daarom van belang om de toegangsdeur met zorg te selecteren en deze eigenschappen af te stemmen op de te verwachten potentiële dreiging. Tevens is het van groot belang, dat de deur onlosmakelijk verbonden is met de hoofdconstructie.

 

Tip! Hou rekening bij het bestellen van de betonnen box, dat de sparing voor de deur exact overeenkomt met de inbouwmaten van de gekozen deur. Hoe exacter de maatvoering, hoe steviger de constructie.

 

Een optie kan zijn om de toegang te verbergen achter bv een wegklapbare boekenkastZie de principe tekening rechtsboven van een wegklapbare boekenkast.

 

Nooduitgang

Belangrijk is ook een nooduitgang: mocht om een of andere reden de normale toegang geblokkeerd zijn, dan is het van belang te beschikken over een nooduitgang. Dit kan een simpel luik zijn met een schop / spade waarmee je jezelf een weg naar boven kunt graven, tot een 2e gang die bv. uitkomt in de tuin of in een ander gebouw met een verborgen noodluik. Verbergen kun je doen middels een vloerkleed of als de nooduitgang uitkomt in de tuin: onder een dun laagje aarde, achter een struik e.d.

 

                                                                                           Terug naar de homepage

Share
comments