Veiligheidsconstructies

Share

Veiligheidsruimte

Een veiligheidsconstructie kan al heel simpel beginnen. Het begint al door er even bij stil te staan. Wat zijn de potentiële dreigingen waartegen ik me als eerste tegen wil kunnen beschermen. Als dit enkel tegen een inbreker / indringer is, dan zou een badkamer of slaapkamer  al kunnen volstaan. Als ik door het nemen van wat eenvoudige maatregelen wat extra tijd kan kopen, zodat ik hulp kan inschakelen of de omgeving kan alarmeren, is dat soms al 

voldoende. Een ruimte kan veelal worden aangepast tot een eenvoudige saferoom (ook wel 'panic room' genoemd), met een verstevigde deur met dito hang en sluitwerk. Eventueel aangevuld met zelfverdedigings- en communicatie middelen, kan dit al een prima eerste begin zijn. Het gaat erom dat je extra tijd kunt kopen, totdat de met de communicatie middelen ingeroepen hulp arriveert.

 

Prefab kooiconstructie tegen een lage prijs

Op deze site is de basis van de veiligheidsconstructie ter bescherming gebaseerd op een prefab kelder. Deze zijn goedkoop en eenvoudig achteraf te plaatsen en eenmaal ingegraven uitstekend geschikt om als uw Schuilkelder / Safe room / Panic room / stormkelder / Bomkelder / Bunker / Atoombunker, te dienen. We zijn van deze basis uitgegaan omdat de kosten van een prefab betonnen box (prefab kelder) (vanaf € 2100) beduidend lager zijn dan vele andere materiaal keuzes, zoals bv. prefab constructies uit (roestvrij)staal, glasvezel en kevlar. De prefab betonnen box vormt een ijzersterke kooi constructie. Dit wordt gecreëerd door de enorm sterke drukeigenschappen van beton in combinatie met de treksterkte van het meegestorte wapeningstaal. De duurzaamheid en levensduur van een betonnen box is erg groot en ze worden standaard geleverd met garantie op waterdichtheid. Doordat zo'n prefab kelder een veel gebruikt standaard product is, worden ze op grote schaal geproduceerd. Daar waar van oudsher de prefab betonnen boxen altijd in de buitenlucht worden geproduceerd (enorm grote mallen en kranen), is er tegenwoordig een leverancier waarbij dit proces volledig in een verwarmde ruimte gebeurt, om de kwaliteit van het productie proces nog beter te kunnen garanderen.

Daarnaast zijn er, afhankelijk van de te verwachten dreigingen, aanvullende maatregelen mogelijk.

 

Mogelijkheden en prijsindicaties

Ter indicatie: een volledig waterdichte betonnen prefab box van 224 cm x 244cm x 224 cm koopt u al voor € 2100,-. Deze kan zowel boven, als onder de grond geplaatst worden. Eenzelfde box ter grote van een gemiddelde garage (624cm x 280cm x 224cm) koopt u al voor € 6.000,-.

Er zijn vele  standaard maten beschikbaar, waardoor de prijs relatief laag is. Op maat gemaakte boxen zijn natuurlijk ook mogelijk. Hierbij zijn zelfs prefab boxen mogelijk van 4,5 m breed en 11 m lang! 

Naast deze standaard uitvoering zijn er ook nog verzwaarde uitvoeringen mogelijk tegen een meerprijs. Ook is het mogelijk om andere materialen te gebruiken, zoals bv.: (roestvrij)staal, glasvezel en kevlar. De m3 prijs van de veiligheidsconstructies van deze materialen zijn l;iggen aanzienlijk hoger, vandaar dat de voorkeur bij een beperkt budget al snel naar een betonnen box uitgaat.

 

                                                                                           Terug naar de homepage

Share
comments