Share

 

 

Zaken die van belang zijn bij de indeling en inrichting van een schuilkelder

Zie de hierboven staande opengewerkte schuilkelder.

 

Prijsindicatie schuilkelder

Het is natuurlijk van belang, wat het zelf hebben van een voorziening als een schuilkelder gaat kosten. Eigenlijk kun je het net zo gek maken als je zelf wil. Echter door tips op deze site proberen we daar een goede balans in te vinden, door uit te gaan van een standaard basis: een prefab betonnen kelder. De belangrijkste voordelen zijn: solide, waterdicht, roestvrij (in tegenstelling tot een zeecontainer), standaard leverbaar in zeer veel maten, eenvoudig te plaatsen en bovenal zeer betaalbaar.

De prijzen voor een prefab schuilkelder beginnen vanaf zo'n € 5.500,- voor een formaat van een standaard garage (288 cm x 626 cm x 254 cm). De inhoud bedraagt 36,5 m3. Deze kan al uitstekend voldoen als schuilkelder. Voor het transport en plaatsen door een grote kraan komt hier nog zo'n € 1.000,- bij. De kosten voor het grondwerk en de verdere inrichting zitten hier niet bij.

Voor een formaat van: 360 cm x 780 cm x 258 cm moet je denken aan zo'n € 8.000,-. Deze heeft dan een inhoud van 62,5 m3.

Zou je daarentegen voor het formaat van een schuilkelder willen gaan zoals in de afbeelding getoond, deze heeft een buitenwerkse afmeting van ca 12 m x 5 m x 2,8 m (l x br x h) excl. de trap opgang.

Qua kosten van een dergelijke prefab betonnen schuilkelder incl. transport en plaatsen, echter excl. het grondwerk, moet u denken in de orde van grootte van zo'n € 40.000,-.  Dit betreft de kale schuilkelder, exclusief de inrichting en apparatuur.

 

Share
comments