Share

Zonne ovens

Een zonne ovens, sun ovens of ook wel solar ovens genoemd kan bij gebrek aan brandstof een erg praktisch en milieu vriendelijk alternatief zijn voor het bereiden van eten.

Hoe werkt het: je richt de spiegels van de Sun Oven richting de zon en door de grote spiegels worden de zonnestralen gebundeld in een met glas afgedekte thermobox en ontstaan er in deze box hoge temperaturen. Zo heet (tot boven de 200 graden) dat je er eten in kunt bereiden. Het is precies wat de naam al aangeeft: een oven die werkt op zonlicht. De grote spiegels kunnen worden ingeklapt als een deksel bovenop de glasplaat wanneer de Sun Oven niet wordt gebruikt, zo kun je hem compact opruimen of transporteren. Tevens blijft het eventuele eten nog een poosje warm, ook als de zon weg is.

Omdat er al uitgebreide en goede informatie over dit handige hulpmiddel beschikbaar is, heeft het niet zoveel zin om het hier alles te gaan overschrijven. Voor uitgebreide informatie kan ik u beter verwijzen naar de website:  Sunoven-europe.com, hier staat heel veel informatie over zonne ovens.

Ter indicatie hieronder een paar voorbeeldpagina's (met toestemming):

Ga voor meer info naar de website: Sunoven-europe.com

Share
comments