Medische maatregelen

Dreigingen

Medische voorbereiding

Eerste hulp en medicijnen

De kans dat verwondingen in een crisis tijd zwaarder zijn, dan een gemiddelde huis-tuin en keuken verwondingen, is reel Het is daarom aan te bevelen om naast de normale verbandtrommel een goede EHBO of BHV verbandkoffer in huis te hebben.
Bij eerste hulp speelt tijd een cruciale rol. Een noodsituatie kan fataal zijn als de hulpverlener te lang naar de juiste hulpmiddelen moet zoeken. Nog veel erger is als uit onwetendheid of angst om het verkeerde te doen, helemaal niets gedaan wordt. Kostbare tijd gaat dan verloren, omdat men op de ambulance wacht. Daarom is er een nieuw eerste hulp- en reddingssysteem ontwikkeld, dat de hulpverlener in geval van nood ondersteunt bij het geven van eerste hulp. Deze EHBO koffer biedt een eenvoudige diagnostische hulp met korte, duidelijke aanwijzingen en een verbandtrommel met een praktisch wegwijzer systeem met verschillende kleuren. Dit verschaft de hulpverlener houvast en vertrouwen, waardoor de onzekerheid verdwijnt om iets verkeerds te doen. Zo kan hij met een gerust hart te hulp schieten. Deze verbandkoffer springt er wat mij betreft bovenuit omdat ze deze problematiek a;s volgt hebben opgelost: Deze verbandkoffer verschilt nl. op 2 punten van alle andere EHBO koffers, te weten:

  • Als u deze verbandkoffer opent, ziet u verschillende kleuren vakken. De kleuren van deze vakken corresponderen met de bijgevoegde kleurenwijzer.
Door deze kleurencode word je eenvoudig, naar de juiste hulpmiddelen verwezen en daarmee is de koffer ook geschikt voor niet medisch geschoolden en neemt de kans op fouten af wanneer er tijdens een crisis een stress situatie is. Deze koffer is de Res-Q-assist Q50 en is voor nog geen € 40,- te koop

Welke dreigingen

Wet van de sterkste

Gevolgen stroomstoring